Retusjør

Retusjør

Kompositt

Før vi starter med bilder og gjennomgang – så kommer det noen ekstra lenker om emne her :

Se flere Retusjerte (kompositt) bilder Kontakt Fotografen
Tønsberg Vikings

Å retusjer på et avansert nivå er et håndarbeid som krever mye kunskap. Kreativitet og ikke minst vite hvilke typer “tools” man skal bruke.

Jeg har over 10 år (2007 – 2019) med erfaring med retusj og bruk av retusjeringsprogrammer. Jeg vil utover året gi tips og triks på hva man kan gjøre – hva en ikke bør gjøre, for det er ofte man bruker feil “tools” og alt for mye filter. Filter i seg selv er jo bra, men det er viktig å ha balanse. Jeg kommer gå gjennom alt hva jeg bruker – hva jeg tenker og hva som er “det riktige” i mine øyne. Men selvsagt, det jeg sier er riktig betyr ikke nødvendig at det er svaret på hva et godt retusj arbeid skal være.

Et godt retusjert bildet starter alltid ved å ha et godt bildet eller bilder i utgangspunkte. Å ha et bildet som man prøver å redde vil alltid ende opp som et midelmådig resultat. Jeg er en fotograf, og alle bilder som gjøres i studio eller ute på location gjøres med lys, komposisjon og et “godt ferdig produkt” i baktanke.
Etter hver fotografering så går jeg møysomlig gjennom alle bildene min før jeg velger kun det ene beste bildet – hvis jeg har en serie av bilder så blir det selvsagt valgt det beste og kun det eneste beste av hver serie. Jeg bruker alltid reglene KISS – eller kill your darlings.

Fremover vil jeg legge ut alt rundt hvordan jeg jobber under -Tips og Triks som kommer i løpet av måneden. Da vil jeg legge ut hvordan jeg fotografere, og ikke minst hva jeg gjør når jeg retusjere – og ender opp med det jeg synes er et godt resultat. Retusjør jobben står alltid i høy fokus.

Jeg er veldig inspirert av de store gamle malerne og ønsker alltid å ende opp med resultat som gir meg et maleriaktig bildet – det er ikke alltid det resultatet jeg levere, siden kunder har forskjellige ønsker. Men tanken min er alltid i klassisk kunst og malerier.

Fra og med neste uke vil jeg legge ut shoots – lys og retusjør jobben med videosnutter og hva jeg gjør. Forklaring og vise deg hva som gjøres så du kan få med deg litt av hvordan retusjø verktøy fungere.

Trenger du retusjør så gjør jeg selvsagt også bestillingsarbeid på dette.

Kompositt
No Comments

Post A Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Maciej Krzysztof Fotograf Magik