Produkfoto

Produktfoto

Produktfoto i året som var (2020) har vært helt utrolig. Jeg har fått fotografere så mye – og så my gøy og avanserte bilder at det gjordet året mitt komplett.
Spesielt ved tanken av hvordan året har vært for mange. Heldigvis selv under lockdown så kunne jeg boltre meg fast i studio, alene, med masse fantastiske produkter.

Jeg lovet meg selv å blogge minst en gang i månedene, men når man er fullbooket og fyker frem og tilbake til tider så har man dessverre ikke alltid tid til å legge ut blogg. Men nå er vi på ny året – med nye muligheter og forhåpentligvis med et samfunn uten noe virus. Og da håper jeg at det vil komme masse nye fantastiske produktfoto slik den var i året før.

Så, selv om det er over 1 år siden siste blogg var lagt ut – så har jeg mye som skal ut. Og det på rekke og rad. Så vi starter med produktfoto fra året som var.

Norgesvel / Medaljen

Første produktfoto er av medaljer. Jeg gjorde en fantastisk gøy jobb for Norges Vel mot slutten av 2020 – der Norges vel ønsket nye bilder av medaljen til bla brosjyrer. Medaljer og banke sølv objekter er alltid svært svært vanskelig å fotografere. Ikke nok med at det produktet er veldig lite så er det veldig blankt. Og ikke nok med at det skal se perfekt ut – men det skal se mer enn perfekt ut. Jeg har alltid noen foto trikks i underarmen på hvordan man løser slike bilder. Og resultatet kan du se under her.

Medaljen for lang og tro tjeneste er en anerkjennelse til arbeidstakere med minst 25 år hos samme arbeidsgiver. Den er en unik, tradisjonsrik påskjønnelse som bedriften kan benytte for å vise at man verdsetter erfaring og stabilitet.

Medaljen er i sølv med et nasjonalfarget bånd på grønn bunn. Diameteren er 31 mm. På 1800-tallet var det vanlig å bruke kvinner som motiv på medaljer. På Medaljen for lang og tro tjeneste sitter seiersgudinnen Victoria. Medaljens bakside viser en laurbærkrans som symboliserer heder og ære. Her graveres mottakers navn og årstallet for tildelingen.

medaljen.no norgesvel.no

Steiner / Kikkert

Neste produktfoto ut er Steiner kikerter. Disse kikertene som er av høyesteklasse trengte noen skikkelig gode bilder. Dette var ikke opprinnelige fotograferingen for produsenten av kikerten, men for en selger av produktet.

Det som var utfordrende her var jo at kikkerten skulle se ut på sitt beste. Men at bildene måtte se ut som de kom fra produsenten også. Produsenten hadde gjort egene bilder – men uten reimen (gule). Så ved å studere bilder som var i bruk alt måtte jeg finne frem til riktig lys og riktig forma på produktet. Men med reimen på. Og at bildene kunne passe inn i nettbutikken uten å synes at det var to forskjellige fotografere som gjennomførte denne fotograferingen.

Focus Nordic

Ventistål

Neste ut er fra Ventistål. Her fotograferte intet mindre eller større enn støvsuger skap. Noe man kanskje aldri legger merke til. Men en dog like viktig for salg for kunden. Produktet be fotografert på kundens sted – som er i seg selv ganske vanskelig da det er mye gjenskinn av diverse lys og farger. Men med litt kunnskap og etter arbeid så får man perfekt bilder – med riktig farger og riktig visning av hvert produkt.

Det er kun noen utvalgte bilder av veldig mange med her.

Ventistål

Wurth

Wurth er en av kundene jeg jobber svært mye og ofte med. Jeg har gjort så mye med denne gjengen i den siste at det kommer et helt eget innlegg om dette. Så her viser jeg kun til noen enkle produktfoto som ble gjennomført hos de i 2020. Men jeg kan love deg at dette er krevende – og ikke minst utrolig moro å gjennomføre. Selv om om dette er enkle oppbevaring skap til biler.

Som nevnt – så kommer det større innlegg om Wurth og fotograferinger om kort stund. Litt mer utfyllende og masse flere bilder.

Wurth

Th. Marthinsen Sølvfabrikk Tønsberg

Sølvfabrikken Th. Marthinsen har en lang lang historie bak seg. OG lager noen av de mer utsøkte produksjonen av sølv artikler. Alle artikler er alltid svært krevende å fotografere da de som oftest er blanke og skinner veldig. Utfordringene står alltid på spill her når man fotografere. Men ikke minst veldig moro produktfoto.

Dette er en liten bit av alle fotograferingen som er gjort så langt

Th. Marthinsen
No Comments

Post A Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Maciej Krzysztof Fotograf Magik