Portrett fotografering

Portrett fotografering

Portrett

Det har alltid vært mange diskusjoner på hva et portrett fotografi er eller hva et portrett skal innholdet. I følge «reglene» så skal et portrett, jeg aner ikke egentlig. Alle sier forskjellige og alle har sin mening. Foruten at et bildet skal fortelle deg en eller annen form for historie, så eller at man skal bli bedre kjent med personene – så er det ellers fritt frem hvordan man gjør ett portrett.

Men selvsagt så skal man vite en eller to ting om hvilket lys man skal sette – hvilket positur en person skal sitte.
Jeg har gjennom årene tatt mange portretter og har alltid vært fascinert av å ta enkle portrett bilder – helst uten blits men med innstillings lys eller filmlamper. Jeg føler slik lys gir meg mye mer enn det blits gjør – men situasjonen, menneskene og hva jeg skal gjøre variere like mye som hvilket type lys jeg skal bruke.

Jeg er ofte glad i portretter med mørke bakgrunner – holder ofte de tunge og mørke, ikke for å fremheve personen jeg portrettere men for å skape et mørkt negativt rom der man bare ser på personen som er fotografert. Det krever igjen at menneske som strå foran kamera blir portrettert på en god måte så man har lyst å se på bildet og ikke bare gå videre.

Hver gang jeg tar et portrett bildet så har jeg i hodet hva som skal gjøres – fra ende til annen. Fra om det skal være enkelt eller om det skal være kreativt. Hva som skal gjøres under fotograferingen og hva som skal gjøres i redigering. Men en ting som er klart hver gang jeg gjør et slik bildet er hva ende resultatet skal bli.

Foto informasjon:

L: 50mm
S: 1/100
F/: 3.2
Iso: 400

Modell:

No Comments

Post A Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Maciej Krzysztof Fotograf Magik